Landmark Centre

Location
Deal
Client
Trustees of the Landmark Centre
Value
£480,000

This scheme which was partly funded by English Heritage and involved the conversion of a church to form the Landmark Centre. The conversion involved the formation of various community facilities including a new main
function area to the first floor.

In order to be able to undertake this element of the works, the majority of the existing first floor balcony viewing area was removed to allow a new steel frame to be installed. Existing cast iron columns and oak beams were carefully taken down and reused within the new scheme to provide decorative nonstructural features.

The existing timber suspended floor was removed to the ground floor and foundations installed for sleeper walls to support a new beam and block floor. Other parts of the project included extensive stained glass window repairs and replacements, specialist repairs to the existing flying trusses and secondary steelwork to the roof to provide greater structural stability.