University of Kent Nursery

Location
Canterbury
Client
University of Kent
Value
£1.3m

This single storey nursery replaces an out of date and over subscribed facility and provides four classrooms accommodating eighty one children.

Other areas within the facility include a quiet room, cot room, sleep room and child’s play kitchen.

Pocket doors are utilised between each classroom to provide flexibility between the spaces. Other ancillary areas are located at the front of the building such as the main kitchen, reception, office and staff room.

Canopies are located to the front of the building to provide shelter outside reception and to the rear allowing covered play areas for each of the classrooms. Below the covered shelters to the rear are rubber crumb surfaces to enable safe play for the children.

The nursery was built using a structurally insulated panel system which we had mainly only used within the residential sector. This fabric solution allowed us to offer an ambitious 24 week construction period as well as providing excellent u-value ratings.